dimarts, 17 de maig del 2011

Els autocars continuen a la Sagrada Família

Els veïns anuncien mobilitzacions per demanar millores entorn del temple

Fa molt temps que els veïns de la Sagrada Família es queixen dels problemes de mobilitat entorn del temple com a conseqüència de les aglomeracions que hi ha tant de visitants com d'autocars. Les millores proposades per l'Ajuntament, però, encara no han arribat.

El consistori va prometre que, a partir de la Setmana Santa, els autocars esperarien el passatge a la parada de la Diagonal i no al carrer Sardenya –davant del temple– com fan fins ara. D'aquesta manera, el regidor del districte, Ramon Nicolau, volia alliberar de vehicles les immediateses del temple. La mesura, que l'associació de veïns de la Sagrada Família va qualificar d'insuficient, encara no s'ha aplicat. Veient que el consistori no posa fil a l'agulla per solucionar un problema que fa anys que s'arrossega, l'entitat veïnal ha decidit passar a l'acció. “Convocarem una protesta per després de les eleccions”, explicava el responsable de mobilitat de l'associació de veïns de la Sagrada Família, Joan Balañach. Aquesta és la primera acció programada, però n'hi haurà més. L'objectiu de l'entitat és fer-se sentir per aconseguir millores en la mobilitat entorn del temple d'Antoni Gaudí, “abans que hi hagi una desgràcia”.

L'entitat ha presentat un full de ruta amb cinc mesures que caldria fer de manera immediata, així com d'altres accions a més llarg termini.

La primera actuació que, segons l'entitat veïnal, l'Ajuntament hauria de fer urgentment és prohibir l'accés d'autocars al voltant del centre del barri. No en tenen prou que el consistori tregui els autocars del carrer Sardenya. Per això, l'associació de veïns de la Sagrada Família també demana que els cotxes no puguin circular pels carrers de Provença, Marina i Sardenya, durant els caps de setmana. Una altra demanda de l'entitat veïnal és que la zona d'aparcament a la Diagonal sigui d'ús exclusiu per a autocars tots els dies de la setmana. Per últim, volen que l'Ajuntament faci de mediador amb el patronat de la Sagrada Família perquè sigui aquest ens el responsable de gestionar les cues que es formen entorn del temple.

Dimarts, 3 de maig del 2011 02:00 (El Punt de Barcelona)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada