divendres, 30 de setembre del 2011

Acord unànime per complir el Compromís per Glòries

El govern de Trias es compromet a respectar els acords del 2007 a instàncies del PSC
L'executiu matisa, però, que això implica precisament fer canvis en els projectes de reforma de l'espai


Un acord unànime entre tots els grups per complir el compromís assolit l'any 2007 amb els veïns de Glòries per la reforma de la plaça no hauria de ser notícia, perquè aquell document va tirar endavant amb l'acord de tots els grups. Però ho és després dels dos mesos i mig d'incerteses a l'entorn del futur de l'espai que s'han generat en el si del nou executiu de Xavier Trias.

Una altra cosa és que l'acord d'ahir tanqui el debat sobre el futur de l'espai, que l'equip de govern es replanteja, si més no en part. Perquè el que es va escenificar a la comissió d'Hàbitat Urbà, la primera del mandat, va tenir molt de jocs de mans. O de paraules. El que es va aprovar era una proposició del PSC que reclama “que es compleixin els acords recollits en el document Compromís per Glòries i que s'executin immediatament les obres d'enderroc de l'anell viari i la construcció de la nova vialitat” –entenent, segons van matisar els portaveus dels grups, aquesta immediatesa com un “quan toqui”–. Els socialistes van forçar la votació sabent que el nou executiu en minoria no voldria una derrota a les primeres de canvi en un àmbit clau com el d'Habitat Urbà, i menys en un afer com el de Glòries, que li ha provocat el primer incendi del mandat en disparar-se les alarmes sobre la intenció de l'Ajuntament de modificar el projecte.

El PSC, però, també volia que Trias es comprometés a no retocar res i no acumular més retards sobre els que ja arrossega la reforma, vistes les afirmacions del socialista Jordi Martí, que va insistir que “l'esperit” de la proposició era “donar continuïtat al projecte executiu”. I en això no se'n va sortir, perquè el tinent d'alcalde Antoni Vives es va acollir a la literalitat de la proposta i va argumentar que alguns plans ja endegats el que fan precisament és vulnerar el compromís del 2007, i per tant, s'han de refer. Dos exemples: la piràmide de 10 metres d'alçada que treu espai de la plaça, o la fórmula amb què el bipartit volia resoldre la vialitat soterrada, que obligaria a fer la plaça en diversos nivells. CiU vol fer els túnels a més profunditat, la qual cosa permetrà respectar el punt del document que parlava que l'espai no tingués diferents cotes, però això obliga a tornar a redactar el projecte.

Font: El Punt Avui

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada