dimarts, 11 d’octubre del 2011

Enuig dels veïns de la Sagrada Família

A última hora, el districte els anul·la la trobada que havia programat
Esperaven la cita des de l'estiu


Els pacients de la sanitat pública no són els únics que han d'esperar. També ho han de fer els veïns de la Sagrada Família. Des de l'estiu, l'entitat veïnal del barri tenia marcat a l'agenda el sis d'octubre com el dia en què es reunirien, per primer cop, amb el regidor de l'Eixample, Gerard Ardanuy. Però, a última hora, Ardanuy va anul·lar la trobada “per motius personals”.

La cancel·lació va ser com una galleda d'aigua freda per a la junta de l'associació de veïns, que en aquesta reunió pensava saber, entre altres qüestions, com l'Ajuntament vol solucionar els problemes generats pels autocars turístics entorn del temple. El president de l'entitat veïnal, Jaume Torrens, diu que està tip “que ningú es mulli ni prengui decisions pel que fa als autocars turístics, i això condemna el barri al fracàs”. El responsable de mobilitat i urbanisme de l'associació, Joan Balañach, lamenta que no se'ls prengui seriosament i es pregunta “com pot ser que hagin anul·lat aquesta trobada després de l'atropellament que hi va haver” a finals de setembre i en el qual tres dones van resultar ferides greus.

Per la seva part, Ardanuy assegura que la trobada es farà ben aviat i recorda que la reunió no era estrictament per parlar de la problemàtica dels autocars turístics, sinó per conèixer les necessitats del barri. Tanmateix, el regidor reconeix que la mobilitat entorn del temple serà un dels punts a tractar en aquesta trobada. Ardanuy recorda, com va fer en l'últim ple del districte, que millorar la mobilitat al voltant de la Sagrada Família “és una prioritat”. Per aquest motiu, “diverses àrees de l'Ajuntament estan treballant per buscar solucions”. El regidor del districte de l'Eixample assegura que les solucions proposades des del consistori tindran en compte les demandes que històricament han fet els veïns. Una de les demandes de l'entitat veïnal és prohibir el pas de cotxes pels carrers Provença, Sardenya i Marina durant els caps de setmana. Així es facilitaria l'accés dels vianants per aquests carrers pròxims al temple els dies amb més afluència de visitants.

Font: El Punt Avui

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada